O blogu...

Moji prijatelji već znaju koliko sam očarana Istanbulom i Turskom... Tako sam ja u maju 2010. godine prvi put posetila Istanbul, a prvog dana sam znala da ću se opet vratiti. Do sada sam bila mnogo puta i znam da će Istanbul biti moja česta destinacija.
Odlučila sam da pokrenem ovaj blog kako bi podelila svoja iskustva i oduševljena Istanbulom, kao i da bi pomogla svima koji su zainteresovani da posete ovaj magični grad. Vođena sam idejom da mladi treba više da putuju i istražuju svet po svojoj meri uz malo avanturističkog duha :)
U našoj zemlji nije baš učestalo da sami organizujemo putovanja, ali iz mog iskustva mogu da zaključim da je ovaj način dalekoooo interesantniji i pruža mnogo širu sliku o nekoj državi ili gradu.
Slobodno me pitajte sve što vas interesuje o Istanbulu, a ja ću vam odgovoriti koliko mogu :)

Iskustva

Ovde možete naći linkove ka tekstovima koje sam pisala sa nekih mojih putovanja u Istanbul.

 • Opis mog prvog putovanja u Istanbul kada sam išla sa tetkom preko agencije gde spo provele 5 magičnih dana
 • Priprema za drugo putovanje sa ekipom :)

 • Drugi deo prethodnog teksta u kojem opisujem kako smo se proveli nas osmoro. Sami smo organizovali ovo putovanje, išli smo vozom, noćili u hostelu i osetili grad iz nekog drugog ugla..
* Prva 2 putovanja sam opisala u ovim tekstovima, ostala se prožimaju kroz ostale tekstove. O iskustvima možete čitati i u delu ŠTA VIDETI.

2 коментара:

 1. Gde se nalazi Vaseljenska patrijarsija?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Vaseljenska patrijašija se nalazi na opštini Ejup (Eyüp), u blizini obale Zlatnog roda a autobuska stanica se zove Ajakapi (Ayakapı).

   Detalje možeš naći u tekstu Šta videti u Istanbulu

   Srećno :)

   Избриши